Hanne & Bert

Kick off wedding van 2016! En wat voor een! Het was tot het laatste moment nog erg spannend wat het weer ging doen. Niet alleen voor hen maar ook voor mij. Draaiboek in mijn hoofd, ready to go.
Zou de ceremonie dan toch door kunnen gaan in de mooie kasteeltuin of zou het toch het middeleeuwse kerkje worden, wat voor de gasten dan een bijzondere verrassing zou zijn? Niets werd tot aan het toeval overgelaten, deze trouw werd tot in de fijnste details voorbereid, dus daar zou het in elk geval niet aan kunnen liggen.

Hanne had ik als verrassing mogen fotograferen tijdens haar 'vrijgezellige feestje', super fijn dus om ook haar grote dag te mogen meemaken. Er werd me op het hart gedrukt: "Het is misschien geen super groot feest, maar wel een met al die mensen die ons dierbaar zijn en die er voor ons ook bij moeten zijn. Verder moet het vooral heel relaxed zijn, het moet zijn zoals wij zijn."

En dat was het ook! Heel relaxed kwamen ze die middag aanrijden in Oud Rekem, een klein dorpje bij Lanaken, vlak voor de grens bij Maastricht. Een prachtige oude dorpskern die ik qua stijl veel op oude Nederlandse dorpen vond lijken, rustig, sober en gezellig, heerlijk vertrouwd ;-).
Er viel toch al wel wat spanning van de gezichten af te lezen toen ze eenmaal de auto uit waren...het ging nu toch allemaal echt beginnen. Na al die voorbereidingen was nu die dag aangebroken. Nu was het echt. Ready to rock and roll!

Het was helemaal zoals ze zijn: hartelijk en warm, met heel veel mensen die meeleefden, dikke knuffels, positiviteit, kostbare vriendschappen, emoties en tranen van geluk en natuurlijk  hier en daar een knipoog en een beetje ondeugd ;-). Hanne's vader heeft me er vooral aan herinnerd dat ik de volgende keer iets meer tissues in mijn broekzak moet stoppen :-).

Voor mij is het zo ontzettend bijzonder om op die momenten daar te mogen zijn. Precies daar waar je hoort dat mensen hun liefde voor elkaar in woorden proberen te vatten, waar mooie en waardevolle beloften worden gedaan, waar je het niet alleen hoort, maar vooral ook voelt en ziet. Wat ontzettend gaaf is dat!!

Net als op de bachelorette werden er ook ballonnen opgelaten. Ballonnen met mooie wensen voor Hanne en Bert. Los laten, een nieuwe fase met elkaar in gaan, mooie wensen die de hemel in vliegen. En of er nu elke dag ballonnen zijn of niet: Hanne en Bert maak er samen een feestje van!!

5H2A8078.jpg

A Bachelorette Party!

Een wat? Een bachelorette party :-)! Dat is een super leuke en mooi gestyled vrijgezellenfeest voor de aanstaande bruid. Met allure natuurlijk, vandaar de Engelse naamgeving.

De eerste MINT bachelorette party is een feit, maar was vooral een hele eer.
Op het oog leek er niets aan de hand in die ene straat in Schulen. Een straat, zoals je er meer in Vlaanderen ziet op een zaterdagmiddag..met strak gemaaide grastapijtjes, auto's weer mooi gewassen voor de deur en fluitende vogeltjes die net als ik heerlijk van de eerste zonnige lentedagen genoten. En in dit gedeelte van Vlaanderen gaat de natuur dan soms in overdrive: lente+zon = de eerste zomerse dag! De kou van een shoot van 2 weken ervoor kon ik me even niet meer herinneren, het was nu een dikke 25 graden. Yes!
Maar goed, weer even terug naar die ene straat in Schulen. Zoekend naar het huisnummer werd ik ineens geholpen. Op een van de opritten stond een mooi krijtbord, versierd met witte en gouden ballonnen, met de tekst 'Hanne's Bachelorette Party'. Wat een super mooie binnenkomer en ik mag daar gewoon bij zijn!
Al snel trof ik het damesgezelschap in de tuin. Wat een oog voor detail! Alles op elkaar afgestemd binnen het kleurenpallet wit, zwart en een tikkeltje goud. De aankleding van de lange eettafel, de shirts, bloemstukjes op de staantafels, decoratie..Alles was af, echt af. Wat hadden ze hun best gedaan. I loved it! Het echte smulmateriaal voor bloglovers en (mede)pinners.
Een verbaasde Hanne die van niets wist..net zo min als ze iets afwist van de make up workshop die nog bezig was. De dames waren goed bezig! Een laatste hand voordat de shoot zou starten.
Hanne was, zoals afgesproken met team bride, al klaar voor de shoot. Om haar een beetje te laten bijkomen ben ik gestart met een aantal foto's van haar alleen. Na de foto's van bride to be in tule, werkte ik met kleine groepjes om vervolgens met de hele groep te kunnen afsluiten.
Vriendschap, knuffels, humor, los laten, nieuwe fase, samen op weg... ik heb het allemaal mogen vastleggen. 

PS: de bruid mag nog niet alles zien ;-), dus enkel wat impressiebeelden. To be continued :-) !
 

5H2A7121.jpg

Charming Cato

Afgelopen zondag was het feest voor Cato! Cato was dit jaar de eerste communicant die ik voor de camera zou krijgen. Samen met haar moeder is er in de studio gebrainstormd om voor haar iets moois te creëren, wat uniek zou zijn qua stijl en opzet en wat helemaal 'Cato' zou zijn. MINT mocht de uitnodigingen, de bedankjes voor de gasten en de cadeaus voor de meter en peter verzorgen. Een uitgebreid pakket met verschillende ontwerpen zodat niemand exact hetzelfde zou ontvangen. Voor de klasgenootjes zijn er twee ontwerpen gemaakt, zodat zij konden kiezen.
Wat een heerlijke opdracht!! Zo dankbaar voor dat vertrouwen. In alles heel veel oog voor detail. Qua styling was het poedertinten, tikkeltje goud, maar moest het tegelijkertijd puur, stoer en een beetje industrieel zijn. Een duidelijke lijn in de hele opdracht.

Tijdens de shoot werden zowel foto's voor de uitnodiging als foto's voor de bedankkaart gemaakt. De foto's voor de uitnodiging zijn fris, happy en laten een Cato zien die dansend het leven door gaat, duidelijk klaar voor de volgende fase in haar leven.
De communiefoto's laten vooral haar pure kant zien, lief zoals ze is met glimmende 'bambi oogjes' en absoluut niet bang voor de camera. 
Wat ben je een prachtmeid Cato en wat ben ik toch nog steeds een beetje jaloers op je mooie lange benen!

blogpost Cato-5.jpg

Three of a kind

Volop zon en een schitterende dag afgelopen zondag! En wat had Mathijs het verdiend op zijn feest! Tijdens de shoot was het namelijk echt heel koud. Zijn shoot viel precies in dat weekend toen het in de Ardennen nog gesneeuwd had. (Stiekem hield ik wel de sneeuwhoogtes in de gaten, want als er een kans was stonden we weer op de piste :-)). 

Gevoelstemperatuur rond de 3 graden, maar hij en zijn zusjes stonden er. Ondanks de kou en de koude regen. Alle drie in hun mooie feest outfit. Veel in beweging blijven, peek-a-boo spelen, af en toe jas weer even aan, goed warm wrijven en zorgen dat je gezicht het niet te koud krijgt..dat is namelijk niet fijn en daar helpen gekke bekken trekken en elkaar een dikke kus geven heel goed bij!