Kick off wedding van 2016! En wat voor een! Het was tot het laatste moment nog erg spannend wat het weer ging doen. Niet alleen voor hen maar ook voor mij. Draaiboek in mijn hoofd, ready to go.
Zou de ceremonie dan toch door kunnen gaan in de mooie kasteeltuin of zou het toch het middeleeuwse kerkje worden, wat voor de gasten dan een bijzondere verrassing zou zijn? Niets werd tot aan het toeval overgelaten, deze trouw werd tot in de fijnste details voorbereid, dus daar zou het in elk geval niet aan kunnen liggen.

Hanne had ik als verrassing mogen fotograferen tijdens haar 'vrijgezellige feestje', super fijn dus om ook haar grote dag te mogen meemaken. Er werd me op het hart gedrukt: "Het is misschien geen super groot feest, maar wel een met al die mensen die ons dierbaar zijn en die er voor ons ook bij moeten zijn. Verder moet het vooral heel relaxed zijn, het moet zijn zoals wij zijn."

En dat was het ook! Heel relaxed kwamen ze die middag aanrijden in Oud Rekem, een klein dorpje bij Lanaken, vlak voor de grens bij Maastricht. Een prachtige oude dorpskern die ik qua stijl veel op oude Nederlandse dorpen vond lijken, rustig, sober en gezellig, heerlijk vertrouwd ;-).
Er viel toch al wel wat spanning van de gezichten af te lezen toen ze eenmaal de auto uit waren...het ging nu toch allemaal echt beginnen. Na al die voorbereidingen was nu die dag aangebroken. Nu was het echt. Ready to rock and roll!

Het was helemaal zoals ze zijn: hartelijk en warm, met heel veel mensen die meeleefden, dikke knuffels, positiviteit, kostbare vriendschappen, emoties en tranen van geluk en natuurlijk  hier en daar een knipoog en een beetje ondeugd ;-). Hanne's vader heeft me er vooral aan herinnerd dat ik de volgende keer iets meer tissues in mijn broekzak moet stoppen :-).

Voor mij is het zo ontzettend bijzonder om op die momenten daar te mogen zijn. Precies daar waar je hoort dat mensen hun liefde voor elkaar in woorden proberen te vatten, waar mooie en waardevolle beloften worden gedaan, waar je het niet alleen hoort, maar vooral ook voelt en ziet. Wat ontzettend gaaf is dat!!

Net als op de bachelorette werden er ook ballonnen opgelaten. Ballonnen met mooie wensen voor Hanne en Bert. Los laten, een nieuwe fase met elkaar in gaan, mooie wensen die de hemel in vliegen. En of er nu elke dag ballonnen zijn of niet: Hanne en Bert maak er samen een feestje van!!

5H2A8078.jpg