More...

De camera van opa! Hij fotografeerde vooral het leven in en om Rotterdam. Van hem gekregen toen ik 6 was. Het zou de laatste keer zijn dat ik hem zag. 

De camera van opa! Hij fotografeerde vooral het leven in en om Rotterdam.
Van hem gekregen toen ik 6 was. Het zou de laatste keer zijn dat ik hem zag. 

Ik ben Ngadia...en wanneer je dit leest struikel je waarschijnlijk al over de uitspraak van mijn naam ;-). En ik heb hem echt goed geschreven
:-). Ngadia spreek je uit als Nagdia. Ik ben vernoemd naar mijn Indonesische oma, wat al iets meer over mij vertelt.

Dus even opnieuw..

Ik ben Ngadia, happy getrouwd met Mark en mag de moeder van 3 vrolijke jongens zijn. Geboren en opgegroeid in Nederland, in een fijn gezin met zowel Nederlandse  als Indonesische roots. Ik weet dan ook niet beter dan altijd te zoeken naar 'the best of both worlds', altijd zoeken naar de mooie dingen die je met je meeneemt. Als kind kon ik uren creatief bezig zijn, tekenen met veel oog voor detail of verbouwde ik mijn kamer regelmatig door te schuiven met meubels met elke keer weer een andere compositie als resultaat. Het plaatje moest altijd kloppen. Het moest precies zijn. Maar de sfeer en styling ervan waren nog belangrijker.

Ik hou van reizen, ben avontuurlijk, nieuwsgierig en altijd op zoek naar 'net even anders'. Trokken veel medestudenten op Erasmus naar de geijkte Europese bestemmingen, ik wilde naar Finland.  Het echt creatief bezig zijn verdween iets naar de achtergrond tijdens die periode (jammer!).
Na mijn studie heb ik vooral gewerkt aan grote internationale projecten. Ik heb op verschillende plaatsen binnen Europa gewerkt...en als je eenmaal die avontuurkriebels hebt...die leuke internationale soulmate hebt ontmoet...en een paar jaar verder bent...kun je met je hele gezin zo ineens in Azie wonen :-). What a bliss zulke kansen.

De verhuizing naar Singapore betekende voor mij het opgeven van mijn baan...en heel eerlijk...dat was niet makkelijk. Maar nieuwe situaties, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Heel cliché, maar waar wanneer je wil.
Creativiteit kon weer volop de ruimte krijgen door o.a. het ontwerpen van kaarten en drukwerk (als kind van een vader uit de grafische sector, viel de appel dus echt niet ver van de boom). Maar het beste was: Ik kon echt weer tijd investeren in fotografie, experimenteren, hoe super was dat!
De ontdekkingstocht in mijn nieuwe thuis was nog maar net begonnen en wat bleek? In alles wat ik daar zag, beleefde, ontmoette, proefde en ontdekte wilde ik maar een ding: het mooie ervan laten zien door het op beeld vast te leggen.  Life as it is, want vaak vinden we iets al zo gewoon of 'normaal' dat we voorbij gaan aan het mooie ervan.

De mogelijkheid van tijd kunnen investeren, mezelf kunnen ontwikkelen en  passie vielen letterlijk samen. In die periode van 3 jaar heb ik een fotografieopleiding kunnen volgen en heb ik nauw samen mogen werken met mede-fotografen met wie ik dezelfde liefde voor fotografie kon delen en waaruit vriendschappen zijn ontstaan.  
I know I am a very lucky girl and I am thankful for it! Niets is fijner dan iets te mogen en kunnen doen, waar je echt passie voor hebt. 

Capturing beauty in its simplicity and always looking for the sparkle.
Echtheid en eerlijkheid.

Liefs,
Ngadia